Yuz terisi parvarishi
Shakar yuz terisiga qanday ta’sir koʼrsatadi?
Qonda qand miqdorining haddan tashqari ortishi glikatsiya jarayonini (oqsillar bilan shakarning oʼzaro taʼsiri) tezlatadi, bu esa koʼp miqdorda glikozillanishning yakuniy mahsulotlari (AGE mahsulotlari) hosil boʼlishiga olib keladi, bu bizning tanamizda toʼplanib, koʼplab salbiy oqibatlarga olib keladi.
Huddi shu AGE mahsulotlar kollagen, elastin va fibronektin kabi molekulalarni buzishga xizmat qiladi. Bu esa terining holatiga salbiy taʼsir koʼrsatadi: u elastikligini yoʼqotadi va quyosh nurlarining salbiy taʼsiriga koʼproq taʼsirchan boʼlib qoladi, natijada terining rangini oʼzgartiradi, uni zichroq qiladi. Bu esa teridagi ajinlarni, husnbuzarlarni koʼpaytiradi.
Tavsiya etamiz : Yuzdagi qora nuqtachalarni yo’qotish uchun niqoblar