YOD YETISHMАSА…
Hozirda koʼpchilik yod yetishmovchiligi muammosidan aziyat chekadi
250 gr yongʼoq poʼchogʼni yaxshilab yuvib, ustidan 700 gr. sovuq suv quying va olovga qoʼying. Qaynab chiqqach olovni pasaytirib, yana 20-30 daqiqa qopqoqni yopiq xolda qaynating. Olovdan olgach 2 soat tindiring. Keyin suzgichdan oʼtkazib, chinni yoki sirli idishga solib, sovutgichda saqlang. Qaynatmani bir kunda 2-3 maxal ovqatdan 30 daqiqa oldin 2-3 osh qoshiqdan iching.
Buqoq kasalligidan profilaktika maqsadida muolajani bir yilda 4 martta bahor va kuz fasllarida takrorlang.
Tavsiya etamiz :Kolit, gastrit, qabziyat va buyraydagi toshlarni davolash