183
YOD YETISHMАSА…
Hozirda koʼpchilik yod yetishmovchiligi muammosidan aziyat chekadi
250 gr yongʼoq poʼchogʼni yaxshilab yuvib, ustidan 700 gr. sovuq suv quying va olovga qoʼying. Qaynab chiqqach olovni pasaytirib, yana 20-30 daqiqa qopqoqni yopiq xolda qaynating. Olovdan olgach 2 soat tindiring. Keyin suzgichdan oʼtkazib, chinni yoki sirli idishga solib, sovutgichda saqlang. Qaynatmani bir kunda 2-3 maxal ovqatdan 30 daqiqa oldin 2-3 osh qoshiqdan iching.
Buqoq kasalligidan profilaktika maqsadida muolajani bir yilda 4 martta bahor va kuz fasllarida takrorlang.
Tavsiya etamiz :Kolit, gastrit, qabziyat va buyraydagi toshlarni davolash