Pirog tayyorlash

Pirog tayyorlash

Pirog tayyorlash 🥧

🔖 Mahsulotlar:

80 gr.sariyogʻ
250 ml.iliq sut
1 choy/qosh.drojji
1 ta tuxum
vanelin
450-500 gr.un
1 dona tuxum sarigʻi

🔖 Nachinkasi:

250 gr.olcha
2 osh/qosh.shakar
1 osh/qosh.kraxmal

🔖 Tayyorlanishi:

Sariyogʻga iliq sut solamiz (sariyogʻ shu sutdada eriydi) Ustiga tuz,shakar,drojini solib aralashtirib qoʻyamiz va ustini 15 min.yopib issiqroq joyga qoʻyamiz Vaqt oʻtganidan soʻng ustiga tuxum va unni solib xamir qilamiz qoʻlga yopishar yopishmas Unni kam kamdan solib boramiz shunda xamir vazdushniy chiqadi
Oshirishga 1-2 soatga mikravalnovkaga yoqmasdan yoniga qaynoq suv bn qoʻyamiz
Idishga olcha,shakar,kraxmalni solib qaynatamiz aralashtirib turamiz quyuq djemm boʻladi
Oshib chiqgan xamirni 1 ta katta va 2 ta kichkina boʻlaklarga boʻlamiz.
Katta xamirni qolpga solib yoyib chiqamiz va djemmni suramiz qolgan xamirlarda xudu videodaka qilib lentalar kesamiz va gulchalar kesib ustiga tuxum sarigʻi surib duxovkada 180° pishiramiz.

Tavsiya etamiz :Nejniy yoki Mishutka

manba.