Olma uyasi shirinligi
Kerakli masaliqlar:
Saryogʻ yoki margarin 250gr
Qoʻngʻir yoki oddiy shakar 250gr
Tuzum 2ta
Smetana yoki qatiq 250ml
Un 400gr ( xamiringiz konsistensiyasiga qarang)
Razrixlitel yoki iste’mol sodasi 15 gr ( 1 kichkina qadoq yoki bir choy qoshiq)
Olma 3 dona ( qizil olma boʻlishi shart emas muzlatgichingizda bor xoxlagan mevangizdan foydalansangiz boʻladi)
Tayyorlanishi:
Pechga joʻnatishdan oldin pirogimizni ustidan dolchin kukuni(uyingizda boʻlmasa shart emas) va qoʻngʻir shakar( oddiy shakar ham boʻladi) sepib chiqamiz.
Pirogni 170 C da bir soat davomida pishirib olamiz. Tayyor pirogimizni issiq holatida quyultirilgan sut yoki shakar upasi bilan bezatamiz. Va mayin, xushboʻy, betakror pirogdan bahramand boʻlamiz.
Tavsiya etamiz: Olmali pecheni tayyorlash