Dumg’aza pishirish🥩
🔖 Kerakli masalliqlar:
1-2 ta mol dumi
Tuz, murch, zira
Lavr yaprog’i, kashnich urug’i
1-2 kg kartoshka
4-5 dona piyoz
(Marinovkasi uchun tuz zira kashnich urug va murch)
🔖 Tayyorlanishi:
1 kun oldin marinovka qilingan mol dumini qaynatib, suvini toʻkib yuboramiz. Yana 3 stakan suv solib, 3 soatga dimlab qoʻyamiz. Orada tuz, murch va lavr yaprog’i solib, yana qopqog’ini yopib qoʻyamiz. Suvi tortilib, dumg’azaning yog’i chiqqach, oʻz yog’ida qizartirib qovuramiz.
Kartoshkalarni artib, tuz, zira va kashnich urug’i sepib, alohida qozonda butunligicha qizartirib qovurib olamiz.
Tavsiya etamiz : Goʼshtning qanday foydali xususiyatlarini saqlab qolgan holda istemol qilish mumkin